Traduce esta Pagina/ translate this web

dimecres, 20 de juliol del 2011

En llibertat les tres persones detingudes per les protestes contra l'alta tensió.

Hui han eixit en llibertat els tres detinguts per les protestes contra l’alta tensió.
Ahir dimarts 19 de juliol pel matí, des de la Plataforma contra l’alta tensió de la Vall d’Albaida, havíem convocat una visita-esmorzar a les obres de la línia d'alta tensió que està realitzant Conerva, una subcontrata d’IBERDROLA a la zona de la Covalta, al port d’Albaida. Com se sap, part del trajecte transcorre per la zona cremada el setembre passat. Després de la protesta pacífica, quan ja tornàvem cap a casa ens hem trobat amb un dispositiu especial montat per la Guàrdia civil amb tres pàtrols i un cotxe de paisà vigilant l'eixida del camí.
La Guàrdia civil s'ha emportat emmanillats dos companys i després de prendre’ls declaració a la caserna d'Albaida els han separat, enviant-ne un a Xàtiva i l’altre a Canals a l’espera de ser posats a disposició judicial.
Durant la vesprada d’ahir es va detindre a una altra persona a l’Olleria, fet que ha sigut omés per les autoritats quan se’ls ha demanat informació sobre l’estat dels detinguts.
Tot i això, a última hora d’ahir un grup de persones de la nostra comarca amb el suport d’altres de la Costera s’aproparen a les casernes de Canals i Xàtiva per fer saber als detinguts que, des de fora, s’estava amb ells.
Aquest matí, finalment, després de 24 hores detinguts i incomunicats, se’ls ha pres declaració als jutjats d’Ontinyent on a les portes els esperava una concentració d’unes 100 persones per mostrar-los la seua solidaritat i el seu suport amb lemes com “Qui jutjarà a IBERDROLA?”, “Pobles vius, pobles combatius” o “No a l’alta tensió”. 
Cal fer saber que els detinguts han arribat emmanillats als jutjats i així han continuat durant les diligències prèvies. El jutge ha demanat finalment que els les deslligaren.
Prop de les 13’30h, han estat posats en llibertat.
Des de la Plataforma contra l’alta tensió es valora positivament totes les accions que s’han dut a terme per mostrar la solidaritat amb els tres companys.
Per altra part, considerem que havent un jutge de guàrdia de vesprada a Ontinyent no era necessari haver de passar la nit detinguts i aïllats a Canals i Xàtiva. Les accions de protesta i rebuig contra aquest projecte d’IBERDROLA van a continuar.

3 comentaris:

  1. els politics alcaldes funcionaris ect...mos manipulen als ciutata i mos anganyen com a caragols per a sacarmos la molla i manipularmos com a marionetes...aixo nia que tallaro tot...=)
    no son dignes de les nostres vides per que no nia en qui mire per el benestar del ciutada...
    els diners menegen i cremen muntanyes..
    ONTINYENT i la VALL D,ALVAIDA sense arbres ni verdor.. pero aixo si an MOLTA LLUM que no te dixa ni vore les estrelles de la nit...
    per la llibretad dels ciutada i de la nostra terra...

    ResponElimina
  2. Lluita sempre contra ells...per molt bones intencions que tinguen ,la inercia del sistema, el estat de les coses , porta als beneficis d´uns pocs.US vs THEM

    ResponElimina
  3. eo, han quedat en llibertat a espera de judici. es important i no es diu.

    ResponElimina