Traduce esta Pagina/ translate this web

dimecres, 15 de juny de 2011

La plataforma contra l’alta tensió aconsegueix frenar les obres al port d’Albaida.

El passat dilluns 13 de Juny començaren les obres de la línia d’alta tensió que enllaçarà la subestació transformadora d’Ontinyent amb la línia Juan Urrutia-Alcoi. El traçat de la línia atravessa bona part dels terrenys afectats en l’incendi intencionat del passat setembre que ha elevat el risc de desertificació de la zona.L’assamblea contra l’alta tensió ha iniciat movilitzacions per obstaculitzar de forma pacífica el desenvolupament de les obres. Durant el matí una vintena de persones s’han acostat fins el lloc on estan treballant els operaris (que no són d’Iberdrola, sinó d’una empresa subcontractada de Zamora) i han ocupat l’espai on estan perforant els fonaments d’una de les torres, amb pancartes i cartells amb lemes contraris al projecte. La Guardia Civil ha fet acte de presència i ha identificat a tots els participants en la protesta.
Per la vesprada un grup d’unes trenta persones ha tornat a acudir a les obres. L’encarregat ha comunicat la situació al seu cap i han decidit marxar poc després, en aquesta ocasió sense cap aparició de la benemérita.

Operaris es retiren del lloc de treball.
Des de la Plataforma Contra l’Alta tensió volem recordar que aquestes obres incompleixen la normativa vigent ja que no s’ha revisat l’informe d’impacte ambiental malgrat el canvi de les condicions mediambientals que s’han produït després del devastador incendi.
A més a més, cal recordar que al projecte es varen ignorar sistemàticament els informes desfavorables el·laborats pels serveis mediambientals dels ajuntaments afectats així com del servei forestal de conselleria.
L’empresa promotora, Iberdrola, no ha demostrat la necessitat real d’aquesta infraestructura ni ha tingut en compte alternatives amb menor impacte ambiental i paisagístic (però major cost econòmic). A dia de hui, tampoc s’ha obert un debat públic que possibilite als ciutadans afectats per aquesta infraestructura, decidir sobre el futur que volen per als seus pobles.

Des de la Plataforma insistim en la necessitat de continuar mobilitzant-nos contra la imposició d’aquest projecte, per això convoquem una assamblea per al proper divendres 17 de Juny a les 19:00h a la plaça de Sant Domingo d’Ontinyent i s’està preparant una manifestació per al dia 25 de Juny a la mateixa localitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada