Traduce esta Pagina/ translate this web

dijous, 29 de setembre del 2011

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE LA CV DESESTIMA LA MESURA CAUTELAR DE SUSPENSIÓ DE LES OBRES

La sala de lo contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana  va notificar ahir a la Plataforma Contra l’Alta Tensió  que desestima la mesura cautelar de suspensió de les obres de la línea elèctrica de 132Kv que creuarà els termes d’Ontinyent, Agullent, Benissoda i Albaida. Una desestimació que s’argumenta en base a què estes obres segueixen els preceptes de la DIA (Declaració d’Impacte Ambiental) realitzada per la Generalitat l’any 2009. Una Declaració que es va fer  abans de l’incendi de l’any passat, i que per tant no contempla mesures especifiques per a preservar la nova situació de la serra.
La CEVA, en nom de la plataforma, interposarà en els propers dies un recurs de reposició amb l’objectiu que la sala canvie la seua decisió, i paralitze els treballs que està realitzant Iberdrola. El contenciós per la via de fet va ser admès a tràmit, i mentre el jutjat no el resolga, creiem que és just i lògic que les obres paren. Quin sentit té que dintre de 6 mesos o més, quan es resolga el contenciós i ens donen la raó, aleshores s’aturen unes obres que ja estaran acabades?.
El més lamentable, és que la culpa d’esta  situació, no la té ni la justícia ni Iberdrola, que com a empresa multinacional sense escrúpols que és, poc li importa si les nostres serres estiguen cremades.
La culpa d’esta situació, de que s’estiga fent una línea d’alta tensió per les serres cremades, és de la Generalitat Valenciana. Ella és la que autoritzà a fer la línea d’alta tensió, i ella està obligada, segons la llei, a no deixar que la línea s’instal·le fins que es faça una nova Declaració d’Impacte Ambiental. La Generalitat es salta a la torera les seues pròpies lleis.
 A la DIA feta al 2009, ja es reconeixia que la zona per on anava a passar la línea “debido al relieve montañoso y las pendientes del terreno y relacionado también con los incendios sufridos, lleva asociado un riesgo de erosión actual alta y algunas zonas de pequeño tamaño con riesgo de deslizamiento bajo o medio”. Després de l’incendi del 2010, eixes condicions no s’hauran agreujat? No caldrà que els treballs per a fer la línea tinguen unes consideracions especials? No caldrà prendre mesures especials per a fer les obres.? Així ho diu la llei.
Però una volta més la Generalitat defuig de les seues obligacions, renuncia a fer valdre la conservació i preservació del medi ambient, per afavorir els interessos mercantilistes. La mateixa Generalitat que porta 5 anys prometent el nou hospital, la mateixa Generalitat que ja ha anunciat que no invertirà ni un duro en la línea de tren Xàtiva-Alcoi, la mateixa que omplirà Sant Esteve  de molins de vent, la mateixa que  es burla dels pares i mares del col·legi públic Bonavista. Esta mateixa Generalitat és la que té la culpa que Iberdrola estiga impunement matxacant les nostres serres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada