Traduce esta Pagina/ translate this web

diumenge, 31 de juliol del 2011

Excursió de replantació a l'alta tensió



Aquest cap de setmana, la Plataforma contra l’alta tensió de la Vall d’Albaida ha organitzat diferents activitats de protesta contra aquesta línia que està construint IBERDROLA.
Amb un bon nombre d’assistents, el divendres 29 de juliol, a l’ateneu l’Estació d’Albaida, es va comptar amb una membre del col·lectiu “Des dels boscos”, que s’ha oposat a la línia de molt alta tensió a la zona de les Guilleries a Girona. El debat posterior se centrà en les coincidències existents entre aquesta lluita i la que actualment es manté a la nostra comarca i a d’altres: opacitat, desinformació als veïns i a la població afectada, prepotència de les empreses implicades, supremacia dels interessos econòmics per sobre de qualsevol altre, afeccions sobre el medi ambient de caràcter irreversible, etc. A més, també s’insistí en la idea de la necessitat de sumar esforços per tal de posar fre a aquest tipus d’infraestructures.

Tot seguit, hi havia un sopar popular al qual assistiren al voltant d’unes dues-centes persones. Els diners reacaptats serviran per finançar les despeses del contenciós administratiu que s’ha preparat per paralitzar les obres. Malgrat la pluja, es pogué dur a terme el sopar en bon ambient i en part gràcies a la col·laboració de diferents establiments de la comarca que aportaren menjar per preparar-lo i així posar el seu granet de sorra en aquesta lluita. Gràcies.
Després, aprofitant el festival Fes-Fira, s’intal·là un punt d’informació de la Plataforma al qual s’aproparen diferents persones per interessar-se de l’estat d’aquest conflicte. Durant el concert, activistes desplegaren una pancarta a l’escenari i llegiren un text que recollia les darreres activitats i les principals reivindicacions del col·lectiu.
Es van senyalitzar les bases per a visibilitzar el recorregut de la infraestructura.
Per altra part, el diumenge de matí es va convocar un esmorzar a la casa dels Guardes d’Albaida i una posterior visita a les obres de l’alta tensió en aquesta zona del port d’Albaida. Unes 70 persones en formaren part.
Per acabar, amb l’ajuda dels xiquets i xiquetes que hi assistiren, es plantà un arbre per demostrar de manera simbòlica l’oposició a aquest projecte que pretén plenar de torres elèctriques les nostres serres. Fou el punt i final d’un cap de setmana intens de reivindicació i d’oposició. Una frase popular que es llegí a un text durant el sopar del divendres, podria resumir l’esperit d’aquesta lluita: “Forta és la roca, però més forta és qui la derroca”.
El proper divendres a les 17h al casal Jaume I d’Ontinyent hi haurà una  assemblea de la Plataforma, a la qual es convida a tota la població interessada en mostrar el seu rebuig a aquesta actuació d’IBERDROLA.

2 comentaris:

  1. M'ha encantat i vos he dedicat una petita entrada al meu humil bloc: http://detotunpoc-jordipascual.blogspot.com/2011/08/nosaltres-plantem-arbres.html
    Molta sort en el vostre treball i a seguir endavant!

    ResponElimina
  2. Gràcies pels ànims! Ara ja saps on pots trobar-nos si vols col·laborar...
    Salut

    ResponElimina