Traduce esta Pagina/ translate this web

diumenge, 18 de setembre del 2011

LES OBRES DE L´ALTA TENSIÓ AVANCEN JUNT A NUCLIS EDIFICATS A LA SERRA DE LA COVALTA


Fa 17 anys la Covalta fou una de les moltes serres que patiren les conseqüències del foc. L’onada d’incendis del 94 creuà de nord a sud gran part del patrimoni forestal del País Valencià i, en aquesta zona del port d’Albaida, donà pas a la instal·lació d’unes tuberies de gas. Hui, transcorregut a penes un any dels incendis del setembre passat, les màquines continuen modificant l’entorn d’un dels espais naturals més emblemàtics i representatius d’Albaida i la seua comarca.
El 13 de juny començaven les obres de construcció de la línia elèctrica d´alta tensió que hauria d’enllaçar la subestació d’Ontinyent amb la línia Juan Urrutia – Alcoi, al port d’Albaida, promoguda per l´empresa multinacional Iberdrola. Tot i que la Plataforma Contra l´alta tensió ha presentat diversos recursos per la via judicial on s’exposen detalladament les irregularitats legals que comporta aquest projecte, fins el moment no s’ha realitzat un nou estudi d’impacte ambiental imprescindible després d’un incendi, ni s’han tingut en compte els diversos informes desfavorables emesos pel servei forestal i pels ajuntaments afectats.
Les obres continuen a pas de gegant emparant-se en la ralentització dels procés judicial i la pròpia negativa de la Conselleria de la Generalitat Valenciana davant les demandes que aconsellen una paralització del projecte.
Des que Governació licità les obres, les excavadores de l’empresa albaidina “Castelló Llodosa” juntament amb la zamorana “Conerva”, subcontrata d’Iberdrola, han realitzat un total de 9 fonaments de formigó, visibles des de l’autovia pel seu tamany, que serviran de base per a les més de 36 torres que tindrà el recorregut.
Ara mateix, les màquines treballen a destall a l´altura de l’espai recreatiu de la “Font del Patge” al terme municipal de Benissoda i a pocs metres de la urbanització de la “Vall de la Salut” a Albaida. Cal tenir en compte que aquestes instal.lacions comporten greus riscos per a la salut com són: l’aparició de càncers, parts prematurs, alteracions de la son, electrocucions, incendis, sorolls i un llarg etcètera.
A més a més, la instal·lació d’aquesta línia sols beneficiarà Iberdrola ja que en cap moment s’ha demostrat que existisquen necessitats reals d’infraestructures d’aquest tipus per a mantenir el subministrament energètic a la Vall d’Albaida. Consum que ha disminuït degut a la crisi econòmica, el tancament d´empreses i l’aposta per les anomenades energies renovables. Finalment,el passat divendres 16 es va convocar un acte de protesta al lloc de les obres per a mostrar el descontent amb aquesta imposició. Es preveu que les mobilitzacions aniran en augment a mesura que avancen les obres.

Plataforma contra l’alta tensió
La Vall d’Albaida
16-09-2011

2 comentaris:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=bw3xm88ZB6k

    ASI ESTA EL VIDEO RESUM DE LA JORNADA DE L'ALTA TENSIÓ CELEBRADA A AGULLENT FARA 2 SEMANES

    ResponElimina
  2. Gràcies Agullent per la vostra col·laboració i el suport.
    Salut

    ResponElimina